Coachning

Grunder eller påbyggnad?

Det finns alltid något att lära sig eller förbättra. Eller varför inte bara ha himla kul medan du lär dig något. Att leka in nya kunskaper i en trygg miljö.

För dig som vill lära dig grunderna i havskajakpaddling. Du får lära dig grundläggande paddlingsteknik, som i och urstigning, raktframpaddling, svänga, stanna, allmänt sjövett, samt vilken övrig utrustning som kan vara bra att ha med sig i kajaken. Och om du vill får du givetvis prova hur det känns att kapsejsa! Allt under trygga former.

Grundläggande vattenvana

Tillhör du alla dem som tycker att tanken på att kapsejsa och få huvudet under vattnet är riktigt läskig? Tillsammans med mig kan du utforska vattnet och kajaken och försiktigt närma dig en ny och positiv upplevelse.

Säkerhet

Du får prova självräddning med flottör, några olika varianter på kamraträddning, samt öva på att undvika att kapsejsa. På så sätt hittar du de metoder som passar bäst för dig och din kajak. Och kom ihåg att öva efteråt. Att veta hur man gör är bara början - ska räddningsteknikerna fungera i skarpt läge är det en förutsättning att du har övat.

Eskimåsväng/roll

Att lära sig eskimåsväng är ett utmärkt sätt att träna vattenvana och lära känna din kajak och dig själv på en djupare nivå, under ytan. Övningarna börjar där du befinner dig och anpassas efter ditt tempo och beroende på vilket mål du har.

För dig som redan har en hyfsat säker roll kan "bomb-proof-rolling" vara ett alternativ. Här övar vi stenhårt genom att succesivt lägga till stressmoment för att simulera en oönskad verklighet. Allt för att du tillslut ska ha en eskimåsväng som funkar i ett nödläge.

Coachningen anpassas efter dig och ditt behov. Innan vi ses på vattnet går vi igenom vad det är du vill och jag ger dig ett förslag på upplägg. När vi sedan träffas anpassar planen efter rådande omständigheter och väder. Prisexempel, inklusive moms:

Privat coachning:

90 min 900 SEK

5 x 60 minuter 2600 SEK

Coachning i liten grupp:

2 personer 2 timmar 800 SEK /pers

3-4 personer 3 timmar 800 SEK/pers

 

Kajak ingår inte i priset. Om du vill hyra en kan jag tipsa om var du kan göra detta.

 

Och om du vill utvecklas utöver det jag kan lära dig, har jag duktiga kollegor som jag kan rekommendera!

engdahlcoach.se